Lópopófogó
Üdvözöllek!

 
A hónap ló fajtája

Már lehet szavazni a következő csapatra! 

» Bővebben

Májusbanban a hónap fajtája lett: Quarter horse

meglévő fajtaleírás a képre kattintva elérhető

(folyamatos feltöltés alatt)


Ajándékott kapott pacik & gazdáik:

  • ... (...)

 
Pontgyűjtő Kupa???

Pontgyűjtő Kupa 2017-ben?

A szavazás lezárásával kiderült, hogy a szavazók 100%-ban abban értettek egyet, hogy legyen idén is pontgyűjtő kupa.

Tehát, hamarosan kezdetét veszi az újabb játék!

 

 
A hét képe

 

Végre zöldbe:-)

 
Postaláda

Aktuális

Ancsa - db
Pk  -db
Griffin - db
Bogi - db
Ancsza23 - db

 Mi is ez?  Üzenet a szerkiknek

 

 
Lovas Hírmondó

Videó ajánló...

A félelmetes buborékok

Többi videó Videót ajánlok

Hírek / Cikkek / Érdekességek...

-> Pajti története - A ló, akit önző gazdája kihasznált...

 
Más oldalak

 WWW.LOVASBEMUTATÓ.HU

(katt a képre)

*****************************

 

 

 

 

 

 

CSS Codes

 

 

 

 

Lószínek

LÓSZÍNEK

Fehér vagy albínó: Az összes fedő és hosszú szőr is fehér illetve bőrében nincs festőanyag. Az ilyen ló fehéren születik, patája viaszsárga, szeme piros, ellenálló képessége csekély.

albínó

Ezüstfehér bőre és patája palaszürke. Ez a megőszült szürke ló színe.

Fekete:Az összes fedő és hosszú szőr fekete. A bőrben szürke festékanyag található.                                                                                                           Élénkebb fényű a hollófekete, tompább a koromfekete. A nyárifekete ló nyáron a has alján, a lábak belső oldalán barna színű, a test egyéb helyein fekete, télen a szőrök hegye az egész testen barnásvörös árnyalatú.

 

hollófkete       koromfekete

nyárifekete

 

Pej:A  hosszúszőrök és a lábvégek feketék, a fedőszőrök pedig különböző barna árnyalatúak. A bőr palaszürke.                                                                            Árnyalatai: világospej, aranypej, meggypej, pej (középpej), gesztenyepej, sötétpej.

világos pej  sötét pej

  arany pej   gesztenye pej

Sárga:Az összes hosszú-,és  fedőszőr a világossárgától a sötétbarnáig változhat. Van olyan amikor  a hosszúszőr színe nem azonos a fedőszőrével. Bőrük palaszürke.                                                                                Megkülönböztetünk: világossárga, aranysárga, sárga (középsárga), vörössárga, sötétsárga, májsárga, agyagsárga és szénsárga színt.

világos sárga  arany sárga

sötét sárga  máj sárga

Fakó: közönséges fakó  amelynek háta szíjalt ( amikor a gerinc mentén sötét színű sáv található) , hosszúszőrei, valamint lábvégei feketék, bőre palaszürke, a fedőszőrei valamilyen világosabb fakó színűek.                                                                                                                             Árnyalatai: Aranyfakó, zsemlyefakó, mogyorófakó és egérfakó. A zsufafakó, gerlefakó és rozsdafakó lovak bőre palaszürke, a hosszúszőrök nem fekete színűek, lábvégük sem fekete és hátuk nem szíjalt. Az izabellafakó lovak bőrében és szarujában nincs festőanyag.

fakó              egérfakó mogyoró fakó   izabella fakó

Szürke szín a lovon  a korosodás jele.                                             Megkülönböztetünk:
A piszkosfeketének született szürke szín esetén beszélünk: acélszürkéről, seregélyszürkéről, almázott szürkéről, legyesszürkéről és ezüstszürkéről.

acélszürke  almázott szürke

legyes szürke ezüst szürke

A vörösessárga, barna csikószín után beszélünk: mézszürkéről, almázott mézszürkéről, szeplősszürkéről, pisztrángszürkéről.

pisztráng szürke  szeplős szürke

Tarka:nagy fehér foltok színesekkel váltakoznak. A színes foltok szerint sárga-, pej-, feketetarka lovat ismerünk.

sárga tarka  pej tarka 

fekete tarka

 

 

A párductarkák testén alma nagyságúak a színes foltok. Az agáttarkán a színes foltok szélén 1-2 ujjnyi szürkés keret van. A habostarka lovon a tarkázottság határa és a szín élénksége elmosódott.

párductarka                     

     agáttarka

Appaloosa:   fedőszőr fehér vagy halvány szürke, barna, sárga vagy fekete pettyekkel tarkítva. A sörény és farok szőrzet többnyire fehér, legelterjedtebb a fekete test, a faron pöttyös vagy fehér szőrrel, de van sötét testű halványabb foltokkal és jegyekkel és fehér testű az egész testen feket pötttyökkel is. Megkülönböztethetünk: hópehely mintás, takaró mintás és leopárd mintás egyedeket.

 

***********************************************************************

A fej és a lábvégek kivételével a testen fehér szőrök jelenhetnek meg. A fehér szőr mennyiségétől függően  megkülönböztethető színek:

Tűzött, ha a színes fedőszőrök között kevés fehér szőrt látunk. Van tűzött fekete, tűzött pej, tűzött sárga.

Deres, ha a fehér szőr már jóval több, de a színes még uralkodik. A deres télen sötétebb színű, mint nyáron. Idősebb korban a deres ló mind világosabb színű lesz, mert őszül. Van pej-, sárga-, fekete- vagy vasderes.

vasderes fekete deres

Vércse, ha a törzsön 50%-nál több a fehér szőr. Lehet pej-, sárga- és feketevércse, az utóbbit szerecsenfejűnek is nevezik.

 

 
Friss hírek

 

  1. Új navigáció: Részletek
  2. Gondozási rangsor: Hónap gazdija:
  3. Mi történik ma? Esemény
  4. ÚJ! hírekNapilapban: Mikor mit csináltam az oldalon...
  5. Fizetések:  Részletek

Új verseny:

  1. Fajtakategóriás küllem sorozat - December-lezárva

 

A küllemverseny sorozat új eredményei:

Fajtakategóriás küllemsorozat július - Eredmények minden kategóriában!!! új!!!

Fajtakategóriás küllemsorozat június - Az eredmények minden kategóriában elérhetők!!!

Fajtakategóriás küllemsorozat május- Az eredmények minden kategóriában elkészültek

Fajtakategóriás küllemsorozat április- EREDMÉNYEK MINDEN KATEGÓRIÁBAN ELKÉSZÜLTEK!

Fajtakategóriás küllem sorozat március - EREDMÉNYEK MINDEN KATEGÓRIÁBAN ELKÉSZÜLTEK!

Más versenyeredmények:

Bolondos Április

Régebbi eredmények: itt!!!

Új JÁTÉK!!!

  1. Lónévnaptár
    » Már elérhető...

 

 
 
Versenyhírek

 

AKTUÁLIS VERSENYEK:

Lehet nevezni a decemberi sorozatra!!!

 

LEZÁRT VERSENYEK:

 

 

 

 

 

 

 


EREDMÉNYEK

Eredmények

MINDEN kategóriában!!!FRISS!!!!

 

 

Eredmények a csikó és póni kategóriákban!!!

Eredmények a kancáknál is elérhetők!!!!

MÉNEKNÉL ÚJ EREDMÉNYEK!!!!

 

Az eredmények minden kategóriában elkészültek!!! 

 

EREDMÉNYEK MINDEN KATEGÓRIÁBAN ELKÉSZÜLTEK!!!

 

Az eredmények minden kategóriában elkészültek!!!

 

      

 
 
Tenyészhírek

Jelenleg nincs hír...

 
Egyéb

JÁTÉKOK:

SZABADIDŐ:

 

Már olvashatjátok a 3. fejezetet is Griffin tollából


Ezt vidd el más oldalakra:

lópopófogó

 
Hányan vagyunk?
Indulás: 2011-02-25
 

NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!